Relatietrainingen

VOOR relaties biedt kortdurende relatiecursussen aan groepen bestaande uit meerdere stellen. Doel van deze trainingen is een hechte(re) duurzame relatie en een grotere relatietevredenheid.

Je relatie onderhouden, verdiepen of de onderlinge band versterken? Volg samen een relatietraining!

‘Houd me vast’- training

Wat is het?

De ‘Houd me vast’-training wordt ook wel ‘de APK van je relatie’ genoemd. Het is een kortdurend programma voor stellen, waarin jullie stap voor stap werken aan meer verbinding met elkaar.
Door de training leer je jezelf en elkaar beter kennen. Er is aandacht voor patronen die een rol spelen in de relatie. Negatieve patronen leer je te doorbreken. Jullie gaan verder bouwen aan een veilige basis, waarbinnen ruimte is voor het bespreken van emoties en behoeften. De thema’s hechting, vergeving, intimiteit en seksualiteit komen aan bod en de training biedt inspiratie voor het levend houden van de liefde.
Het effect? Een sterke(re) band, minder conflicten en meer begrip, plezier en onderlinge afstemming.

De ‘Houd me vast’-training is gebaseerd op EFT en het gelijknamige boek van Sue Johnson. Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten en huiswerkopdrachten.
De training vindt plaats in een groep van 4 tot 5 stellen. De bijeenkomsten zijn zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met oefeningen alleen met je partner in een eigen kamer. De gesprekken over je relatie voer je dus met z’n tweeën, onder begeleiding van een van de trainers, en niet met de andere stellen erbij. Uitleg en reflectie op de oefeningen vinden plaats in de groep.

Voor wie is de ‘Houd me vast’-training?

Willen jullie je relatie een boost geven? In de agenda tijd blokken om bewust aandacht te besteden aan elkaar en de relatie? Is de sprankeling weg? Zijn jullie elkaar in de loop der jaren een beetje kwijtgeraakt? Willen jullie leren hoe je ruzies kan stoppen? Of vinden jullie het gewoon belangrijk eens in de zoveel tijd samen bezig te zijn met de relatie in het kader van onderhoud?

De ‘Houd me Vast’-cursus is voor (echt)paren van alle leeftijden die willen investeren in hun relatie. Wanneer jullie je band willen verdiepen of verstevigen is deze cursus echt iets voor jullie.
Voorafgaand vindt per stel een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek bekijken we in hoeverre de training aansluit bij jullie verwachtingen.

De trainers

De training wordt gegeven door Maarten en Christine Bakker.

Locatie

Zwolle, Beukenallee 2.

Kosten

De kosten voor de training zijn €600,- per stel, waarbij inbegrepen:
– een kennismakingsgesprek;
– 2 werkboeken.
We vragen deelnemers zelf het boek Houd me vast aan te schaffen.
Mochten jullie graag willen deelnemen aan deze training, maar kom je niet uit met de kosten, geef dat aub aan. We bespreken dan wat de mogelijkheden zijn.
Tip 1: verschillende zorgverzekeraars vergoeden inmiddels (gedeeltelijk) dit ‘Houd me Vast’-programma. Ga bij je zorgverzekeraar na of dat wellicht ook voor jullie geldt!
Tip 2: Stichting EFT Nederland vergoedt jaarlijks 10 keer een complete ‘Houd me Vast’-training, bedoeld voor stellen die deze (nu) niet kunnen financiëren. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet ik als therapeut van tevoren een aanvraag indienen bij Stichting EFT Nederland.

Momenteel bied ik ook de optie het ‘Houd me vast’-programma te doorlopen als stel, dus niet in groepsverband.
Belangstelling voor deze training in de groep of met z’n tweeën? Stuur een mailtje naar info@voorrelaties.nl.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Klik hier om een beeld te krijgen bij hoe anderen de training hebben beleefd.

 

Training op maat

Uiteraard kunnen ook trainingen op maat gemaakt worden. Ben jij op zoek naar iemand die een workshop of lezing voor je team, vereniging of kerk kan verzorgen, verdiepend en enthousiasmerend, over onderwerpen als ‘liefde’, ‘communicatie’ en ‘relatiekwaliteit’? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.