Relatiegesprekken

Bij VOOR relaties kunnen jullie terecht voor relatiegesprekken, waarbij jullie persoonlijke situatie, hulpvraag en doelen bepalend zijn voor het traject dat ik in samenspraak met jullie aanga.
Ik werk vanuit een systeemtherapeutisch kader, put tijdens de gesprekken uit mijn ervaring als GZ-psycholoog en maak onder andere gebruik van (interventies uit) Emotionally Focused Therapy (EFT), Cognitieve gedragstherapie (CGt), en de integratieve relatietherapie genaamd VerbeterJeRelatie (VjR).

Voor wie?

Relatiegesprekken zijn bedoeld voor partners die willen investeren in hun liefde voor elkaar. In gesprekken doe je inzichten op en krijg je handvatten mee. Dat is waardevol in elke fase van je relatie.
Zowel prille als doorgewinterde (echt)paren kunnen bij VOOR relaties terecht. Relatiegesprekken kunnen een boost geven aan je relatie of fungeren als APK. VOOR relaties biedt ook gesprekken aan stellen van wie het liefdesleven ingewikkeld geworden is, die dreigen vast te lopen of overwegen uit elkaar te gaan. In dat geval past de term ’therapie’.

Relatietherapie is een begeleidingsvorm voor stellen die merken dat het in hun relatie niet meer loopt zoals ze graag zouden willen. Therapie beoogt vermindering van klachten of problemen, waarmee wordt toegewerkt naar een gezondere situatie.
Een traject bij VOOR relaties kán therapie zijn, bijvoorbeeld wanneer opnieuw verbinden of repareren jullie hulpvraag is. Ik hanteer de benaming ‘relatiegesprekken’ omdat deze veelomvattender is en ook aansluit bij stellen die niet per se problemen ervaren, maar wel werk willen maken van hun relatie.

Bouwen aan je relatie. Altijd relevant.

Niet altijd past dus therapie bij waar jullie staan in je relatie, of bij wat jullie zoeken of wat je aanspreekt. Echter, in alle trajecten – therapie of niet – maak ik gebruik van interventies uit EFT en/of CGT. Dit draagt bij aan de effectiviteit van het traject.

Werkwijze

Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we jullie situatie in kaart en besluiten we of jullie bij mij op de juiste plek zijn. Vervolgens bepalen we samen waar we concreet mee bezig gaan, voor welke werkwijze we kiezen, hoe lang het traject zal duren en met welke frequentie afspraken gepland worden.
Gesprekken kunnen worden gecombineerd met thuisopdrachten individueel en voor jullie samen.
Gedurende het traject evalueren we regelmatig of we nog op de goede weg zitten.
Voor het eerste gesprek houd ik anderhalf uur gesprekstijd aan, alle volgende afspraken duren gemiddeld 60-75 minuten.

Ervaringen van andere stellen

Klik hier voor ervaringen en belevingen van (echt)paren die bij mij kwamen voor relatiegesprekken.

Relatiegesprekken cadeau doen

Tip: Geef liefde door!
Ben je op zoek naar een speciaal cadeau om je geliefde mee te verrassen, bijvoorbeeld voor zijn of haar verjaardag of jullie jubileum? Boek een sessie en creëer daarmee een moment van stilstaan bij jullie relatie en het vieren van jullie liefde voor elkaar!
Of doe twee a drie relatiegesprekken cadeau aan je (klein)kinderen of vrienden die gaan trouwen of samenwonen, of aan iemand die aan de voorkant staat van zijn/haar pensioen.
Vraag naar de mogelijkheden.