Ervaringen

Wil je weten hoe andere stellen terugkijken op hun traject of een training die ze volgden? Lees hun verhalen hieronder.

Deelnemers ‘Houd me vast’-training

Albert (48) en Clazina (45)

“ Wij hebben veel gehad aan deze relatietraining. Christine en Maarten zijn heel uitnodigend en stellen de juiste vragen om een laag dieper te komen. Ze durven tijdens de avonden zelf ook kwetsbaar te zijn. Ze hebben een veilige sfeer weten te creëren met af en toe de nodige humor. Wij hebben het als heel fijn en verbindend ervaren. Een aanrader! ”

 

Gijs en Hanneke

“ Wij zijn heel blij dat we de stap hebben genomen om de Houd me Vast- training bij Christine en Maarten te volgen. Het heeft ons als stel bewustwording, richting en verdieping gegeven in onze relatie. Ook het kunnen sparren met de andere stellen en het begeleid worden door twee trainers was waardevol en leerzaam. De inhoud van EFT en de in-sessie oefeningen waren goed. We hebben veel geleerd en we kunnen het elk stel aanraden! Maarten en Christine, bedankt! ”

 

Elsbeth (58)

“ Deze training is een aanrader. Hier leer je weer werkelijk contact maken met elkaar. Uit je (nare) patronen komen, begrijpen waar ze vandaan komen en hoe je ermee kunt omgaan. Christine en Maarten gaan op een respectvolle, warme en coachende manier met je mee op deze reis. ”

 

Ruben (28) en José (27)

“ Verhelderend, intens, geruststellend. Je leert je partner echt in de kern kennen en hoe je weer meer één wordt samen. ”

 

Else (50)

“ De training heeft me gebracht wat ik voor me zag: de blootlegging van de diepe liefde die ik voor mijn partner voel. Daarbij kregen we handvatten om aan, met en in liefde te werken. Een vervolgtraining volgend jaar? ”

 

Paul (46) en Margreet (46)

“ We zijn weer meer een team samen. Het resultaat van dit trainingstraject is voor ons boven verwachting door de praktische en concrete handreikingen. ”

 

Arnoud

“ Ik vind deze training (géén therapie) echt een aanrader. De groepsdynamiek draagt eraan bij dat je nieuwe perspectieven krijgt en dat je niet alleen maar in je eigen bubbel blijft. De sfeer was heel goed met heel diverse mensen en nodigde uit om dingen te delen. Naast gesprek werden andere werkvormen ingezet die het afwisselend maakten.
Heel fijne begeleiding door Christine en Maarten! Zeer respectvol, openhartig, luisterend, uitdagend en met humor! Veel gehad aan de mannelijke én vrouwelijke coaching! “

Dit hadden we veel eerder moeten doen!

Stellen die kwamen voor relatiegesprekken

Bas (37) en Lotte (35) *

” We hadden het gevoel dat we 2 jaar na de geboorte van onze zoon elkaar uit het oog waren verloren.
Christine heeft ons geholpen om elkaar weer echt te kunnen zien en te luisteren naar elkaar. Door middel van de gesprekken en opdrachten hebben we verschillende tools aangereikt gekregen die we kunnen inzetten. Wat voor ons kenmerkend is voor het traject, is de rol van Christine in de gesprekken en het evalueren van de opdrachten. Ze vraagt door en is erg doortastend, ze weet de vinger op de zere plek te leggen. Ze heeft duidelijk gemaakt wat de onderstroom is bij eenieder en welke patronen er bestaan in onze relatie. Dit is erg waardevol en levert zoveel begrip en liefde op voor elkaar. Het voelt weer alsof we een team zijn. ”
* gefingeerde namen

 

Stel van 36 jaar

Vol in de tropenjaren verloren wij elkaar steeds een beetje meer uit het oog en liepen bepaalde discussies of strijdpunten telkens weer op hetzelfde uit. Iedereen in de omgeving zegt dan: ‘Ja, dat zijn de tropenjaren, daar moet je even doorheen’. Het leek ons niet verstandig om dat advies te volgen, want dan zou er de komende jaren dus niets veranderen. Dat wilden we niet. Uiteindelijk in contact gekomen met Christine en dat was vanaf het begin erg fijn. We hebben heel concreet gekeken waar we tegenaan lopen en door het werken met ‘liefdestalen’ bijvoorbeeld uitgevogeld hoe onze behoeftes van elkaar verschillen. Gedurende het traject ging het niet altijd alleen over de liefdesrelatie, maar ook over hoe je in elkaar zit als persoon. Erg nuttig ook in een gezinssituatie.
Als er een methode was of inzicht dat niet goed bij ons aansloot, konden we dat aangeven en zocht Christine een benadering die wel paste. Al met al zijn wij erg tevreden met wat de begeleiding ons gebracht heeft. Wel moet je er actief mee aan de slag om er de vruchten van te plukken. Conclusie: aanrader! ”

 

Jan (62) en Gerdina (59)

” Bij ons geen grote drama’s, geen scheiding in het vooruitzicht, maar toch het gevoel dat onze relatie beter kon. Terugkijkend op ons EFT-traject bij Christine Bakker, is onze belangrijkste conclusie dat we dit veel eerder hadden moeten doen. Ondanks het feit dat we elkaar al meer dan 40 jaar kennen, hebben we elkaar opnieuw en vooral beter leren kennen. Christine was daarbij echt onmisbaar. Opvallend hoe goed ze luisterde, analyseerde en meedacht. Ze wist steeds de vinger feilloos op de pijnplekken te leggen. Waar we vooraf toch een klein beetje bang waren voor zweverigheid (‘psychologenangst’), bleek Christine vooral heel erg praktisch, nuchter en warm. ”

 

Stel van 37 en 31 jaar

” Wij zijn getipt om naar VOOR Relaties te gaan door een psycholoog. We wilden meer vertrouwen krijgen in onze relatie en een toekomst samen.
Door de fijne gesprekken met Christine, en daarin ook met elkaar, hebben we helder gekregen welke patronen aanwezig zijn en weten we beiden beter waar onze eigen én elkaars behoeftes liggen. We hebben geleerd hoe belangrijk het is kwetsbaar te mogen zijn naar elkaar en manieren geoefend om hieraan uiting te geven.
Christine is een liefdevol persoon, duidelijk in de communicatie en zeer zorgvuldig in de voorbereiding. Het is fijn dat Christine naast de serieuze gesprekken ook humor gebruikt om in de gesprekken een ontspannen sfeer te creëren waarin ieder zichzelf kan zijn.
We zouden iedereen die aan het begin staat van een leven samen óf juist al een leven samen heeft waarin problemen zijn ontstaan, Christine van harte kunnen aanbevelen. ”

 

Etienne (47) en Annemiek (41)

” Toen we in het diepste punt van ons huwelijk zaten, kwamen we via via bij Christine terecht. Door EFT  leerden we “het monster” (=ons patroon) te herkennen en daarop te reageren zonder ruzie te maken. Het komen bij je gevoel was een moeilijk iets, maar Christine wist op een respectvolle manier ons zover te krijgen en leerde ons ook om aan dat gevoel woorden te geven.
De therapie kost veel energie, maar je krijgt er een liefdevolle toekomst voor terug. De verbinding is hersteld en we hebben nu geleerd hoe we in verbinding kunnen blijven. ”

 

Marise (31) en Christiaan (35)

” Rond ons 10-jarig huwelijksjubileum leek het ons goed een soort uitgebreide APK te doen van de ‘wij in onze relatie’. We hadden het wel goed samen, maar met twee kleine kids is het thuis óók vooral veel samen regelen en organiseren. We wilden focus op ons samen en werken aan meer emotionele verbinding.
Het boek Houd me vast gaf ons lees,- en gespreksvoer voor thuis. Maar het waren vooral de sessies bij Christine die de nodige diepgang en inzichten brachten. Ze was een prettige en kundige gesprekspartner, die veel meer naar boven wist te halen met haar vragen dan wij in de voorbespreking. Ze bracht de dingen echt bij elkaar. Heel helpend! Ook waren we ons tijdens het traject veel meer positief bewust van onze emotionele band.
We hopen daar nog lang aan vast te houden en als nodig kloppen we weer bij Christine aan ;-). ”